Queen of the Castle

Kom tilbage til spillerødderne med Queen of the Castle

Nutiden spillemaskiner har, bortset fra deres grundidé, ikke meget tilfælles med deres efterhånden fjerne forfædre, de enarmede tyveknægte, som stod rundt omkring på værtshuse og spillehaller. Med digitaliseringen og internettets fødsel har nye generationer af spillemaskiner online set dagens lys online. Disse spillemaskiner handler ganske vist stadig om at vinde gevinster ved at trykke på en knap (tidligere trak man i et håndtag) for derefter at lade lykkens gudinde gøre sit arbejde og sørge for gevinsterne, når felterne landede i de rette kombinationer.

Men udover heldet og jagten på gevinster, har spilleautomaten eller slot maskinen, som den også bliver kaldt, fået et helt nyt liv online.

Nutidens online spilleautomater går efter at give spillere en helhedsoplevelse, når de spiller. Derfor arbejder mange spiludviklere med narrativer og koncepter, som skal gøre spillet til en helstøbt oplevelse. Det gælder også for spillet Queen of the Castle.

Konceptet her må sige at være at vende tilbage til rødderne. For det første bliver man bragt tilbage til de gamle barndomsdrømme om borge og slotte, prinser og prinsesser, konger og dronninger, fjerne riger og eventyr. Hvem har ikke haft en legetøjsborg, leget prins eller prinsesse, ønsket sig en konge- eller dronningekrone? Hvis man skulle have glemt det, kommer man formentlig i tanke om det, når man ser designet og grafikken i Queen of the Castle.

Samtidig bliver man ført tilbage til spillerødderne i barndommen, i hvert fald hvis man var barn et sted mellem 1980-2000, for stemningen og grafikken i Queen of the Castle minder utrolig meget om gamle spil som Super Mario og Sonic the Hedgehog.

Queen of the Castle er nemlig holdt i et barnligt, nostalgisk design, der netop leder tankerne hen på fortidens spilleklassikere, som for længst har opnået kultstatus blandt spilentusiaster.

Derfor er det et godt træk og godt tænkt af udviklerne bag Queen of the Castle, som er NextGen Gaming at bruge netop denne stil til deres online casino spil, der også bruger nogle af de elementer, som var en del af historiefortællingen i for eksempel Super Mario. Således minder dronningen i Queen of the Castle utrolig meget om den prinsesse, som Mario altid skulle redde ved at løbe igennem et hav af komplicerede og vanvittige forhindringer.

Queen of the Castle åbner op på et fint skærmbillede, hvor vi ser et rigtigt eventyr slot, nærmere en forskanset borg, der ligger på en lille grøn ø, midt i vandet. I baggrunden ser vi fastlandet med grønne vider og blå bjergkæder. Ovenover skinner en turkisblå himmel, der spejler sig i vandet, som både kan være en sø, et hav eller en flod. Det er op til fantasien. Slottet har fire tårne med farvede tegl, for eksempel lyserød og lilla. Der vejrer desuden flag på toppen af tagene.

Slottets side er åben som på et legeslot, og derinde ser vi så spillepladen. Den indeholder udover dronningen, forskellig farvede ædelstene og diamanter, skattekister, dronningekroner og sække med guld. Derudover ser vi dronningens lille hund, der ligner en corgi. Sidst men ikke mindst er der de forskellige farvede bogstaver, som altid optræder, når der er tale om online slotspil. De er en vedvarende arv fra de gamle maskiner.

Der er således tale om et ret nostalgisk spil med en tegneserie- og videospilagtig grafik.

Queen of the Castle spillemaskine

Prøv spillet hos hos Spillehallen med bonuskoden GP100

Fine features og funktioner i Queen of the Castle

Queen of the Castle har fem hjul (3 gange 4 gange 4 gange 4 gange 3) og 576 måder at vinde, og spillet kan naturligvis spilles på alle dine devices. Spillet har desuden forskellige gratis features, hvor du kan vinde ekstra free spins og få flere muligheder for at vinde.

Rammer du dronningens bannere kan du få 10, 15 eller 20 gange din indsats. Dronningen er selv et wild symbol, som erstatter alle andre symboler. Bonussymbolet som har udseende af et skjold, er en scatter, som giver dig 120 gange din totale indsats.

Spillet har en låst hjul-feature, som bliver udløst tilfældigt i grundspillet. Den røde mysteriekiste udløser endnu en feature, som kan give gode kombinationer.

Hvis du får tre bonussymboler på de tre midterste hjul, og samtidig får 120 gange din indsats, får du 14 gratis spins. Bonussymbolet bliver i forbindelse med free spins erstattet af kronen, som bliver talt op sammen med de andre kroner du får i tårnet. Når tårnet bliver fyldt op, får du forskellige features udløst.

Når tårnet når 3 får du to ekstra gratis spins og dine vinderchance øges og så fremdeles indtil du når størrelse 6 som giver dig 3, 4, 5 eller 6 ekstra gratis spins og en betydelig større vinderchance.

Soundtracket har også den helt rette lette tegnefilmslyd, som matcher grafikkens hyggelige og børnevenlige stemning og stil. Der er ingen tvivl om, at der her er lagt op til skønne baller og masser af kongelig idyl lige efter bogen i en ægte dronningefantasi.

Drømmen om den store gevinst lever i Queen of the Castle

Som beskrevet ovenfor spiller Queen of the Castle i høj grad på drømmen fra barndommen om at være dronning på et slot, omgivet af ædelstene og juveler. Men mindre kan også gøre det. Det kan det i hvert fald blive nødt til, når man vokser op. Man må søge andre, mere realistiske drømme. Og det gør mange også.

For det er jo ikke kun barndomsnostalgien, der får folk til at søge ind på de mange online spilleautomater. Det handler om gevinsterne og de drømme, som gevinsterne kan realisere.

Vi holder nemlig ikke op med at drømme som voksne. Måske drømmer vi ikke længere om at blive royale og bo i en borg, men vi drømmer fortsat om at forsøde vores tilværelse med ting og oplevelser. Disse drømme kræver dog penge for at blive realiseret. Derfor er slotmaskinerne så populære. De er ikke bare det rene tidsfordriv sådan som mange almindelige mobilspil for eksempel er det. I spil som Queen of the Castle er der derimod penge på høj kant, det kan der i hvert fald være, hvis man ønsker det. Det betyder, at man har mulighed for at tjene ekstra skillinger, mens man overspringshandler eller bare slapper af med et spil.

De fleste føler nok, at de penge man vinder på et spil, er ekstra penge. Det er penge, man ikke regnede med at få, og derfor bør de bruges på rare ting og ikke bare de almindelige indkøb i supermarkedet. Det kan for eksempel være noget nyt lækkert tøj, sko, tasker eller gode plejeprodukter. Uanset hvad, er det altid rart at kunne give sig selv en ekstra gave. Eller måske hvis man er rigtig sød og i gavehumør, give sine nærmeste en lille overraskelse.

Det gode ved at spille, i hvert fald hvis man vælger at spille gennem danske sider og på danske spil, er at de er skattefri. Det betyder jo, at du har dine gevinster helt for dig selv, hvilket står i modsætning til din løn og andre typer af pengegaver. Men lige netop spilgevinster er stadig et frit område i Danmark.

Man bliver ikke millionær af at spille slot spil som Queen of the Castle, men hvis man er heldig og god til at vinde og finde mulighederne for gratis runder og bonus runder, kan de daglige overspringshandlinger sagtens forenes med spilleglæde og gevinster, som kan forsøde din eller dine nærmestes tilværelse.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tag ansvar for dig selv og dine nærmeste, når du spiller

Når det er sagt, er det vigtigt at huske på, at spil-entusiasme hurtigt kan vendes til spil-afhængighed. Mange mennesker har problemer med at sige stop, når de først er kommet i gang med at spille. Det er nemt at få en rutine, hvor man dagligt besøger sine yndlingsspil og smider lidt mønter efter dem. Dette kan resultere i, at man ikke kan holde op igen eller sige fra over for sig selv, når man bliver mere og mere opsat på at få noget ud af spillet.

Alle former for afhængighed er problematiske, fordi de fratager os vores selvdisciplin og vores selvrespekt. I grimme tilfælde kan det også indebærer, at andre mister respekten for os.

Hvis man begynder at føle, at man bruger for mange penge på spil, og hvis man måske endda begynder at lyve overfor andre om, hvor meget man spiller og hvor meget man bruger på spil, kan det være et tegn på, at man er på vej ud i ludomani.

Et andet tegn er, at man bliver meget irriteret over at blive forstyrret, når man spiller, og at man faktisk foretrækker at blive ved med at spille frem for at være sammen med sine venner og sin familie.

Ikke mindst er det et tegn, hvis man begynder at blive meget påvirket, når man taber i online spil. Det er selvfølelig helt naturligt at blive ærgerligt og skuffet, når man taber, men det er ikke naturligt at blive meget følelsesmæssigt påvirket af det.

Hvis du begynder at mærke nogle af disse tegn eller andre af de tegn, som er beskrevet mange steder, hvis du søger på ludomani, bør du tage kontakt til de organisationer og foreninger, som hjælper folk med at slippe ud af deres spilleafhængighed.

Det kan være svært at vide på forhånd om man er en, der kan få svært ved at sige stop. Eller hvordan man eventuelt skal forebygge, at det sker. Men der er muligheder for at gøre det svære at give slip på kontrollen. Flere spilleautomater har således gjort det muligt for spillere at sætte forskellige begrænsninger på deres spil, sådan at de ikke kan bruge løs af tid og penge.

Sørg derfor at stille dig selv til ansvar helt fra begyndelsen, og brug eventuelt de funktioner, som både spillesider og spilleautomater stiller til rådighed for spillere i dag, sådan at man kan holde kontrollen med sig selv og sin spillelyst.

Gør du det, er det bare at gå ind og nyde dit næste spil. For eksempel Queen of the Castle, så du kan føle dig som dronning for en dag. Held og lykke og god fornøjelse.

Prøv spillet hos hos Spillehallen med bonuskoden GP100