Backgammon online

Backgammon online

Husker du også det gamle brætspil backgammon, som mange mennesker har spillet gennem tiden, både hvis tiden skulle gå lidt hurtigere, eller hvis der skulle hygges lidt ekstra. I dag finder du langt de fleste spil på nettet, men du tror måske, at det kun er de meget fancy spillemaskiner og bordspil, du finder online? Så tager du helt fejl, for der findes mange spillere, der godt kan lide de gamle brætspil og traditioner. Derfor kan du rundt omkring på internettet også finde yatzy, kalaha, ludo og backgammon online. Og det er en rigtig god nyhed for alle os, der godt kan lide at holde lidt fast i traditionerne, for backgammon er et dejligt spil, også når det spilles online.

Er du tvivlsom, når du hører at et gammelt antikt brætspil skal spilles i en onlineversion? Du skal slet ikke være bange for backgammon online, for det er hverken kikset eller halvt at spille det på en computer, tablet eller mobiltelefon. Godt nok mærker du ikke brikkerne i dine hænder eller spændingen, når du åbner brætspillet i sin allerbedste folde-ud-funktion. Men til gengæld får du masser af andre features, for du skal stadig selv tænke, som du skulle i gamle dage. Du flytter selv dine brikker med musen og designet i de fleste backgammon-spil er lavet ud fra de klassiske dyder. Du skal derfor ikke helt afskrive backgammon online, før du har prøvet det, og dét får du en guide til her.

backgammon online

Spil hos spildansknu

Backgammon regler

Er det længe siden du har spillet det sjove brætspil, så skal du måske lige have genopfrisket reglerne. Det kan også være, at du aldrig har spillet det før, men med backgammon online har muligheden budt sig. Uanset hvad, så kan du få det fulde overblik over spillets regler fra start til slut lige her. Hvis du vil vinde et slag backgammon, så skal du være den spiller, der først får rykket alle dine brikker ud fra spillepladen. Det er et spil for to personer – hverken mere eller mindre. Hver spiller har 15 brikker at rykke med – den ene spiller med sort, den anden med hvid. Der bruges en terning til at afgøre, hvor mange felter, der må rykkes.

Et terningekast afgør, hvem der starter spillet, så i slår derfor om at starte. Spilleren der starter slår med to terninger, og terningernes værdi, er det antal felter, der må rykkes frem. Du kan vælge at dele terningerne op, så du kan rykke to brikker, eller du kan rykke en brik hele summen af terningekastet. Slå du eksempelvis en 1’er og en 5’er, kan du vælge at rykke en brik 1 gang og en anden 5 gange. Eller du kan rykke en brik 6 felter. Slår du to ens antal øjne på terningen, må du rykke dobbelt – eksempelvis to 6’ere – så må du rykke 24 felter.

Du kan altid kun rykke i en retning – retningen mod dit ”hjem”, og du kan kun placere dine brikker på felter, der er tomme, eller hvor dine brikker står i forvejen, eller hvis der kun er én af modstanderens brikker. Rammer du et felt med en enkelt af modstanderens brikker, slår du brikken hjem, så den skal starte forfra. En klar ulempe for modstanderen, der nu skal slå det rigtige terningekast for at få brikken i spil igen, og indtil dette sker, må han ikke flytte andre brikker.

Nu handler det altså bare om at flytte dine 15 brikker sikkert tilbage til dit hjem uden at blive slået hjem på vejen. Når du har alle brikkerne tilbage på det sidste område af spillepladen, skal du flytte dem ud fra pladen. Her skal du slå det korrekte antal øjne, som der er trin tilbage på pladen. På den måde får du flyttet dine brikker ud af pladen. Den spiller, der først fjerner alle sine brikker, har vundet.

Backgammon online gratis

Langt de fleste steder på internettet, kan du spille backgammon online gratis. Det er således ikke et pengespil ligesom spillemaskiner og andre bordspil, men der er tale om et hyggespil, som du kan få meget tid til at gå med. Så behøver du heller ikke støve det gamle spil af og finde en spilmakker, for der vil altid sidde en venlig sjæl online, der er klar på et spil backgammon. Nogle af de sider, hvor du kan finde det populære brætspil er gratisspil.dk og komogvind.dk, der har alle de gammeldags brætspil listet op til dig. Backgammon online er slet ikke så svært at finde, som du måske havde frygtet, så det er bare med at få lavet en profil, så du kan komme i gang.

Du kan både spille mod en computer hos de forskellige spillesider, eller du kan spille multiplayer. Har du eksempelvis en gammel backgammon-ven fra det virkelige liv, så få vedkommende til at lave en profil på samme side, som du bruger. Så behøver i ikke mødes hver gang I vil spille, men I kan blot mødes til backgammon online og få en hyggelig aften begge to. Du kan selvfølgelig også spille backgammon mulitplayer mod andre brugere på samme side, som du bruger. Her kender du ikke vedkommende, men de er her af præcis samme årsag som dig – nemlig at spille.

Der er derfor ingen grund til at holde sig tilbage, selvom du troede backgammon online slet ikke var muligt eller sjovt. Der er masser af ligheder med det originale spil – det er bare meget nemmere at spille, og du mangler aldrig en at spille med. Du kan hurtigt og nemt registrere dig hos de forskellige spilsider og så er du ellers i gang. Læs reglerne en gang til og så er du klar til at få rykket brikkerne først ud fra pladen i backgammon online.

Spil hos spildansknu