ICE 2018: Er Virtual reality spillemaskiner fremtiden?

ICE 2018: Er Virtual Reality spillemaskiner fremtiden?

Redaktionen bag Gratispengespil.com har deltaget i dette års ICE konference. ICE konferencen er stedet hvor spilproducenterne viser deres seneste teknologiske påfund frem. Her kan du læse dagbog fra konferencen.

ICE konferencen i London er som sagt et godt sted at undersøge hvad spiludviklerne arbejder på at mere eller mindre skøre idéer. En af de vildere koncepter, som der bliver ved med at være snak om er Virtual Reality spillemaskiner. Virtual Reality (VR) betyder at man ved hjælp af et par VR-briller kan spille spillemaskiner i 3D og nærmest ”være midt inde i selve spillet”. Virtual Reality briller kan man sætte sin smartphone ind i, og så er man klar til at spille spil i 3D. Der er heller ikke knapper som sådan, men man kan kigge rundt i spillet ved at dreje hovedet. Når man så vil trykke på en knap gør man det ved at fokusere på knappen med sine øjne. Lyder det vildt? Det er det også. Men VR er stadigvæk langt fra perfekt. Men det vender jeg tilbage til senere.

vr-spillemaskiner

Sådan ser VR-brillerne ud når man har dem på.

Både NetEnt og andre spiludviklere er på vej

Der er nogle tunge drenge i blandt de spiltitler som er på vej i Virtual Reality udgaver. Den mest interessante er uden tvivl Gonzo’s Quest af NetEnt, som er på vej til at blive ”Gonzo VR”. Spillet er sat til at udkomme i sensommeren på de fleste casinoer der udbyder NetEnt spil. Konceptet i spillet er det samme som i det originale Gonzo’s Quest, men udseendet er i 3D, og man befinder sig midt inde i et junglelignende univers, når man tager VR-brillerne på og træder ind i spillet.

vr-spillemaskiner

Gonzos Quest VR er en af de største VR-titler hidtil

Af andre spiltitler kan man nævne spillet Cleopatra, som er en egyptisk-inspireret maskine med dronninger og faraoer. Her står man midt inde i pyramiden når man spiller. Det er en spiludvikler kaldet JoinGames, der står bag dette, og det forventes på det danske marked i løbet af foråret. JoinGames, står også bag spillet Escape der også er et VR spil, som er inspireret af skydespil, som Counter Strike.

Problemer ved VR-spillemaskiner

Jeg vil mene, at der stadigvæk er nogle udfordringer for VR-spillemaskinerne, som godt kan gøre det svært for dem at slå igennem for alvor i Danmark.
For det første, så kræver VR-spillemaskiner, at man er i besiddelse af et par VR-briller. De er såmænd ikke specielt dyre, men det vil mange spillere nok finde besværligt. Det ville jeg personligt gøre.
For det andet, så kan jeg stille spørgsmålstegn ved, om kvaliteten af VR-spillene på nuværende tidspunkt er god nok. Min oplevelse af samtlige spil jeg prøvede var, at grafikken er væsentlig mere grynet end hvis man bare spiller på sin computer eller smartphone. Både JoinGames og NetEnt var dog sikre på, at grafikken ville blive bedre med dyrere VR-briller end dem de havde medbragt på messen.
For det andet, så er det en lidt spøjs fornemmelse at have VR-brillerne på. Jeg havde dem på i omkring 10 min, og der var det ærligt talt dejligt at få dem af igen. Jeg tror, at hvis man har dem på i længere tid, så kan man godt blive lidt svimmel af det.

Er VR-spillemaskiner fremtiden?

For at være helt ærlig, så tvivler jeg på VR-spillenes fremtid. Der er stadigvæk mange ting som der skal løses før det for alvor bliver rigtigt godt, er min ærlige mening.
Jeg håber på, at når VR-spillene endelig begynder at komme på markedet, så vil teknologien blive forbedret, ligesom vi har set med andre typer spil.

Men på nuværende tidspunkt er VR-spillemaskiner i sin helhed stadigvæk et stykke ”work in progress”.